Een praktijkvoorbeeld PDS

Bij aanvang van een begeleidingstraject is het formuleren van een positief doel heel belangrijk. Het geeft richting. Het is immers makkelijker om naar iets toe te bewegen naar wat je wel wenst, dan bezig te blijven met wat je niet meer wil. Het geeft de mogelijkheid om een ander perspectief te kunnen gaan ervaren.

In onderstaande voorbeeld zal je gaan lezen dat verschuivingen kunnen ontstaan. Van geen pijn meer willen voelen naar lichtheid en rust ervaren (dit is de uitgesproken wens van de man waar het onderstaande voorbeeld over gaat).

Een voorbeeld uit de praktijk.

Vlak voordat de man, met chronische buikkrampen, naar de praktijk kwam was hij nog in het ziekenhuis geweest omdat hij dacht dat hij een blindedarmontsteking had. Dit bleek niet het geval te zijn. De arts concludeerde Prikkelbare Darm Syndroom.

Nu heeft hij zijn psychosociale hypnotherapie traject heeft afgerond. Hij voelt tegenwoordig meer vertrouwen en rust en daardoor lichtheid. Met behulp van de persoonlijke begeleiding heeft hij zelf ontdekt wat helpend voor hem is. Het doel, die deze man voor zichzelf had gesteld, heeft hij behaald. En de emotionele lading bij fysiek ongemak dient zich niet meer aan, is verwerkt.

Imaginatie oefening om tot rust te kunnen komen

Een visualisatie op maat, een verdiepende ontspanningsoefening, vormt een vast onderdeel bij de begeleiding van prikkelbare darm klachten. Deze krijg je in audiovorm mee.