WERKWIJZE

Bij onze eerste afspraak hoor ik graag van je waar je tegen aanloopt en wat je doelen zijn. Tijdens de vervolgsessies begeleid ik je met verschillende technieken en methoden, zoals gesprekstechnieken, psycho-educatie, hypnotherapie en lichaamsgerichte- en systemische methoden. Kenmerken van mijn begeleidingswijze zijn diepgang èn praktische (op maat gemaakte) oefeningen. Het aantal sessies hangt af van de klacht of de hulpvraag. Tussen de afspraken door werk je met praktische oefeningen.

LOCATIE

De praktijklocatie is in het midden van Nederland. Het adres is Rijsenburgselaan 11 te Driebergen-Rijsenburg.

We spreken af bij de wachtruimte van het Medisch Centrum Driebergen, locatie VILLA XAVERIUS. In de villa is een lift aanwezig en er is gratis parkeergelegenheid voor de deur.

CONTACT

06 414 65 700
info@mirjamverschoor.nl

TARIEVEN

Wil je meer informatie over wat mijn werkwijze voor jou kan betekenen? Maak dan een gratis, vrijblijvende afspraak voor het telefonische spreekuur. Wanneer je besluit om door te gaan maken we een vervolgafspraak. De onderstaande tarieven zullen hiervoor gelden.

VolwassenenTijdsduur: 90 minuten per afspraak105,- euro
Leeftijd 12-18Tijdsduur: 60 minuten per afspraak80,- euro
WerkgeverWil je een medewerker extra begeleiding aanbieden? Neem dan contact met mij op.offerte op maat
Traject volwassenenIntake-afspraak, vier sessies, aanvullende begeleiding door middel van oefeningen op maat en een evaluatie-moment na afronding van het traject515,- euro
Traject 12-18 jaarIntake-afspraak, vier sessies, aanvullende begeleiding door middel van oefeningen op maat en een evaluatie-moment na afronding van het traject415,- euro
Telefonisch consult of online afspraakPer kwartier17,50,- euro
Individuele familieopstellingenTijdsduur 105 minuten per afspraak125,- euro
 • Ben je student? Op vertoon van je collegekaart ontvang je 30 % korting op het reguliere tarief.
 • Ik werk met kinderen uitsluitend met een akkoordverklaring van beide ouders of gezaghebbers.
 • Na afloop van het consult betaal je. Je ontvangt de factuur per mail. Een afspraak is tot 24 uur voor aanvang kosteloos te annuleren of te wijzigen.
 • Hypnotherapie wordt vaak (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Check je polisvoorwaarden of je recht hebt op een vergoeding. Informatie over vergoedingen vind je op: zorgwijzer.nl.

METHODEN

De volgende methoden kunnen aan de orde komen:

 • Visualisatie, imaginatie en werken met symbolen/metaforen.
 • Hartcoherentie, mindfullness, polyvagaal theorie en ontspanningsoefeningen.
 • Medische hypnose, TMS & Mind-Body Syndrom begeleiding.
 • Verschillende vormen van traumaverwerking, interne dialogen, innerlijk kindwerk.
 • EMDR (practitioner i.o).
 • Systemisch werken/ individuele familieopstellingen.
 • Cognitieve gedragstraining en ACT (Acceptance and Commitment Therapy).

Per sessie kijken we wat het meest passend is bij jouw hulpvraag, wat het beste past bij het doel waar jij naar toe wilt werken.

HYPNOTHERAPIE

De persoonlijke begeleiding richt zich op de wisselwerking van lichaam en geest, zodat je jouw gewenste verandering kan bereiken. Bij lichamelijke, onvoldoende verklaarde, klachten kan hypnotherapie de beste keuze zijn. Voor het prikkelbaar darmsyndroom (PDS) is de hypnotherapeutische werking evidence based. De werking ervan is wetenschappelijk aangetoond.

Veel klachten en problemen vinden hun oorzaak in de diepere lagen van jezelf. Hypnotherapie is een kortdurende begeleidingswijze waarbij contact gemaakt wordt met de diepere, onbewuste, lagen van jezelf. Het is te vergelijken met wat je ervaart tijdens het dromen, of zoals je je voelt als je helemaal opgaat in de muziek. Als een flow-gevoel. Ik kan je dus begeleiden naar een ontspannen staat van zijn, zodat je in contact met je onbewuste de oplossingen van een probleem zelf kan ervaren of dat je tot inzichten kan komen die je verder op weg helpen. Je houdt altijd de regie en de controle over jezelf en jouw (re)acties. Ik ben er ter ondersteuning en ter begeleiding van jouw proces.

PRIVACY

Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat ik, als je behandelende therapeut, een dossier aanleg. Uiteraard ga ik zorgvuldig om met je gegevens, alles valt onder het beroepsgeheim. (Ook op het moment dat jouw begeleiding wordt vergoed door iemand anders dan jezelf.) Lees de privacyverklaring van MV-inbeeld door op de volgende link te klikken: PRIVACY.

ALGEMENE VOORWAARDEN

Lees de algemene voorwaarden van MV-inbeeld door op de volgende link te klikken: ALGEMENE VOORWAARDEN

KLACHTEN

Mocht je ontevreden zijn dan hoor ik dit graag. Dan kijken we samen wat er nodig is en hoe we er samen uit kunnen komen. Mocht je desondanks dit gezamenlijke overleg ontevreden blijven, dan kunt je contact opnemen met de NBVH en beroep doen op een klachtenfunctionaris zoals voorgeschreven in de Wkkgz (Wet Kwaliteit, Klachten en geschillen zorg). MV-inbeeld is ook, in navolging van deze wet, aangesloten bij de geschilleninstantie van de SCAG. Verder ben ik ingeschreven in het Register Beroepsbeoefenaren in de Complementaire Zorg (licentiecode 220277S). De praktijk is onderhevig aan het tuchtrecht, verzorgd door de TCZ (Stichting Tuchtrecht Complementaire Zorg).

AANVULLEND

Bij pijnklachten dient natuurlijk eerst een arts geraadpleegd te worden. De persoonlijke begeleiding is een mooie aanvulling op reguliere behandelmethoden. Het kan inzicht en/of verlichting van je pijn geven. Bij klachten als psychose en klinische depressie zal ik doorverwijzen naar een zorgverlener die gespecialiseerd is in deze klachten.

Voor wie begeleiding zoekt voor het afbouwen van de psychofarmaca- medicatie, of wie dit overweegt, werkt MV-inbeeld onder andere samen met de vrijgevestigde psychiater Stefan Kapitany.

REGISTRATIE

 • NBVH (Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten), lidnummer 19028
 • RBCZ (Koepelorganisatie HBO Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg)licentiecode) licentiecode 220277R
 • SCAG (Geschillencommissie voor de Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen)
 • KVK (Kamer van Koophandel) nummer MV-inbeeld: 34360047

“Ik ervaar Mirjam als een integere therapeut, bij wie je met je levensvragen en eigen historie in goede handen bent.”

“Wat ik als meest positief heb ervaren in deze sessie?:
Het inzicht en het kunnen uiten van (onverwachte) emoties.”