WERKWIJZE

Als psychosociaal therapeut, coach en hypnotherapeut werk ik met technieken en methoden uit verschillende therapeutische stromingen. De opgedane kennis en inzichten zijn met elkaar verweven tot een integratieve werkwijze. Mijn aanpak kenmerkt zich door haar diepgang èn praktische (op maat gemaakte) oefeningen.

Het aantal sessies hangt af van de klacht of de hulpvraag. Een gemiddeld traject heeft de duur van drie tot zeven sessies verspreid over drie tot zes maanden. Tussen de afspraken door werk je met praktische oefeningen.

HYPNOTHERAPIE

Veel klachten en problemen vinden vaak hun oorzaak in de diepere lagen van jezelf. Ab Dijksterhuis, hoogleraar psychologie van het onbewuste, beschrijft in zijn boek ‘Het slimme onbewuste’ dat het onbewuste veel sterker ons gedrag bepaalt dan dat we vaak denken. Om deze reden pas ik hypnotherapie toe. Hypnotherapie is namelijk een kortdurende behandelwijze waarbij contact gemaakt wordt met de diepere, onbewuste, lagen van jezelf. Het mooie van het werken met hypnotherapie is dat je in contact met het onbewuste de oplossingen van een probleem zelf kan ervaren of dat je tot inzichten kan komen die je verder op weg helpen. Je houdt altijd de regie en de controle over jezelf en jouw (re)acties. Ik ben er ter ondersteuning en ter begeleiding van jouw proces.

De hypnotherapie-technieken geven de mogelijkheid om in een trance-zijn te komen, als hulpmiddel om te kunnen komen tot oplossingen. In trance zijn is te vergelijken met wat je ervaart tijdens het dromen, of zoals je je voelt als je helemaal opgaat in de muziek. Als een flow-gevoel. Trance is een vorm van diepe ontspanning. Een veranderd bewustzijn, waarin contact gemaakt kan worden met jouw onbewuste. De plek van je (lichaams)gevoel, je herinneringen, je gedragspatronen en gewoontes. Je kunt het onbewuste zien als je persoonlijke data-bank waar je op aan kan haken, als je wijze deel.

Bij pijnklachten dient eerst een arts geraadpleegd te worden. Hypnotherapie is een mooie aanvulling op reguliere behandelmethoden. Het kan inzicht en/of verlichting van je pijn geven. Bij klachten als psychose en klinische depressie zal ik doorverwijzen naar een zorgverlener die gespecialiseerd is in deze klachten.

LOCATIE

De praktijklocatie is in het midden van Nederland. Het adres is Rijsenburgselaan 11 te Driebergen-Rijsenburg.

We spreken af bij de wachtruimte van het Medisch Centrum Driebergen, locatie VILLA XAVERIUS. Er is gratis parkeergelegenheid.

CONTACT

06 414 65 700
info@mirjamverschoor.nl

TARIEVEN

Hypnotherapie wordt vaak (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Check je polisvoorwaarden of je recht hebt op een vergoeding. Informatie over vergoedingen vind je op: zorgwijzer.nl.

Wil je meer informatie over wat mijn werkwijze voor jou kan betekenen? Maak dan een gratis, vrijblijvende afspraak voor het telefonische spreekuur. Wanneer je besluit om door te gaan maken we een vervolgafspraak. De onderstaande tarieven zullen hiervoor gelden.

 • Een sessie van 1,5 uur: 105,- euro.
 • Telefonisch consult of online afspraak: 17,50 euro per kwartier.
 • Ben je student? Op vertoon van je collegekaart ontvang je 30 % korting op het reguliere tarief.
 • Als je als werkgever een werknemer extra begeleiding wil aanbieden, dan zijn hier mogelijkheden voor. Neem in dit geval contact met mij op, zodat ik een offerte op maat kan opstellen.

Na afloop van het consult betaal je. Je ontvangt de factuur per mail. Een afspraak is tot 24 uur voor aanvang kosteloos te annuleren of te wijzigen.

METHODEN

De volgende methoden kunnen aan de orde komen:

 • Visualisatie, imaginatie en werken met symbolen/metaforen.
 • Hartcoherentie, mindfullness, polyvagaal theorie en ontspanningsoefeningen.
 • Zelfhypnose aanleren.
 • Medische hypnose.
 • Verschillende vormen van traumaverwerking, interne dialogen, innerlijk kindwerk, bilaterale stimulatie en stressreductie.
 • Systemisch werken/opstellingen.
 • Cognitieve gedragstraining en ACT (Acceptance and Commitment Therapy).

Per sessie kijken we wat het meest passend is bij jouw hulpvraag, wat het beste past bij het doel waar jij naar toe wilt werken.

PRIVACY

Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat ik, als je behandelende therapeut, een dossier aanleg. Uiteraard ga ik zorgvuldig om met je gegevens, alles valt onder het beroepsgeheim. (Ook op het moment dat jouw begeleiding wordt vergoed door iemand anders dan jezelf.) Lees de privacyverklaring van MV-inbeeld door op de volgende link te klikken: PRIVACY.

ALGEMENE VOORWAARDEN

Lees de algemene voorwaarden van MV-inbeeld door op de volgende link te klikken: ALGEMENE VOORWAARDEN

KLACHTEN

Mocht je ontevreden zijn dan hoor ik dit graag. Dan kijken we samen wat er nodig is en hoe we er samen uit kunnen komen. Mocht je desondanks dit gezamenlijke overleg ontevreden blijven, dan kunt je contact opnemen met de NBVH en beroep doen op een klachtenfunctionaris zoals voorgeschreven in de Wkkgz (Wet Kwaliteit, Klachten en geschillen zorg). MV-inbeeld is ook, in navolging van deze wet, aangesloten bij de geschilleninstantie van de SCAG. Verder ben ik ingeschreven in het Register Beroepsbeoefenaren in de Complementaire Zorg (licentiecode 220277S). De praktijk is onderhevig aan het tuchtrecht, verzorgd door de TCZ (Stichting Tuchtrecht Complementaire Zorg).

AANVULLEND

Voor wie begeleiding zoekt voor het afbouwen van de psychofarmaca- medicatie, of wie dit overweegt, werkt MV-inbeeld samen met de vrijgevestigde psychiater Stefan Kapitany.

REGISTRATIE

 • NBVH (Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten), lidnummer 19028
 • RBCZ (Koepelorganisatie HBO Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg)licentiecode) licentiecode 220277R
 • SCAG (Geschillencommissie voor de Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen)
 • VEKTIS (AGB-codes) Therapeut M. Verschoor 90113845 / Praktijk MV-Inbeeld 90091116
 • KVK (Kamer van Koophandel) nummer MV-inbeeld: 34360047

“Ik ervaar Mirjam als een integere therapeut, bij wie je met je levensvragen en eigen historie in goede handen bent.”

“Wat ik als meest positief heb ervaren in deze sessie?:
Het inzicht en het kunnen uiten van (onverwachte) emoties.”